Cinci angajaţi ai unei bănci, în frunte cu directorul executiv regional, au fost audiaţi astăzi ca martori în dosarul de înşelăciune al fostului şef al Poliţiei Rutiere Cluj, Alexandru Mureşan. Avocatul comisarului i-a acuzat pe angajaţii băncii că au minţit în instanţă şi i-a ameninţat că le va face plângere penală. Avocatul susţine că anagajaţii au făcut modificări în dosarul de creditare pentru a-şi acoperi greşelile. Procurorii l-au trimis în judecată pe Alexandru Mureşan pentru că ar fi înşelat banca.
Angajaţii băncii au fost audiaţi cu privire la condiţiile în care Alexandru Mureşan a primit în 2008 două credite care însumează aproape 250.000 de euro. În timp ce procuroril îl acuză pe fostul şef al poliţie rutiere că şi-a falsificat adeverinţa de venit, acesta susţine că angajaţii băncii au făcut asta. Directorul BRD Cluj spune că nu au existat nereguli în dosarele de creditare.
Reporter: Au fost respectate normele în vigoare ale băncii la acel moment. ce dobanzi a avut? preferentiale?
Petru Petruţ, directorul executiv al BRD Cluj: Am declarat ce am avut de spus in fata instantei. nu am altceva de declarat.
În faţa instanţei, directorul de bancă a spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu Alexandru Mureşan pentru a discuta despre o posibilă rezolvare a problemei creditului neperformant. Ceilalţi angajaţi, consilieri şi analişti de credite, nu au dorit să stea de vorbă cu presa.
"Nu am nimic de declarat", a precizat o altă angajată a băncii.
Doi dintre martori sunt acuzaţi de avocatul apărării că au minţit în instanţă.
"Doi reprezentanţi ai băncii au minţit, o să formlăm plângeri penale pentru mărturie mincinoasă şi nu numai pentru asta ci şi pentru fals în inscrisuri sub semnatura privata pentru ca pana la urma soarta domnului Muresan e decisa de niste persoane care au falsificat aceste documente", a specificat Eugen Iord