Ardei şi roşii umplute cu orez, vinete şi mentă, salată grecească din icre de peşte, calamar umplut la grătar, halva cu griş şi roşii cherry şi multe altele. De un meniu cu tematică grecească au avut parte oaspeţii Hotelului Continental din Târgu-Mureş duminică, 10 noiembrie, când Ilias Gotsis, un bucătar din Grecia, cu 28 de ani în bucătăriile de 5 stele, a gătit preparate îndrăzneţe, delicioase şi deloc sofisticate din savuroasa bucătărie mediteraneană din Halkidiki şi Thessaloniki.
Un tur cu tematică grecească
Ilias Gotsis se află pentru prima oară în România în cadrul unui tur culinar care cuprinde oraşele Târgu-Mureş, Sibiu, Arad, Oradea şi Bucureşti. Evenimentul a fost completat cu muzică tradiţională grecească, pentru ca oaspeţii să facă o mică călătorie în bucătăria grecească autentică. „Domnul Ilias Gotsis este în România ca şi reprezentant al Organizaţiei Muntele Athos, organizaţie cu care noi colaborăm de anul trecut. Am avut un eveniment la Grand Hotel Continental, unde călugări de la Muntele Athos au venit şi au gătit pentru oaspeţii noştri. Anul acesta în septembrie bucătarul nostru şef de la Continental Forum Arad a mers în Grecia într-un tur care a cuprins cinci hoteluri şi a organizat zile româneşti, iar acum a venit iarăşi rândul nostru să primim un oaspete din partea dânşilor şi să organizăm acest eveniment cu tematică grecească. Am început cu Târgu-Mureş şi continuăm acest tur cu Sibiu, Arad, Oradea şi Bucureşti. Ilias Gotsis lucrează doar în hoteluri de cinci stele”, a precizat Ioana Surcel, auditor calitate.
„O ţară frumoasă cu oameni frumoşi”
Chef Ilias Gotsis ne-a mărturisit că ţara noastră este frumoasă şi cu oameni pe măsură, iar inspiraţia meniului prezentat la Târgu-Mureş vine din Halkidiki şi Thessaloniki. Chiar dacă n-a apucat încă să vadă România, este decis să viziteze tot ce poate. „Este prima oară când vin în