Amestecul de legume şi fructe de mai jos îţi poate asigura o bună parte din necesarul zilnic de nutrienţi necesari corpului tău. Făcut din mere, sfeclă, ghimbir, morcovi şi tulpini de ţelină, acest fresh poate fi numit o adevărată bombă de vitamine. Iată mai jos cum se prepară:
INGREDIENTE pentru 2 persoane
- 3 mere
- 2 morcovi mari
- 2 tije de ţelină
- o bucăţică de ghimbir care să nu depăşească 3 centimetri (ghimbirul are un gust puternic iute-mentolat, ce poate deranja dacă este folosit în exces, nefiind recomandat persoanelor cu probleme gastrice)
- 2 sfecle mici
- 1 lime (lămâie verde)
Mod de preparare
Sfecla şi morcovul se curăţă de coajă, iar toate legumele şi fructele se storc de îndată.
Sucul trebuie băut imediat ce a fost făcut, pentru a nu-şi pierde din proprietăţi.
Iată câteva dintre beneficiile legumelor şi fructelor folosite în această combinaţie:
Merele - reduc nivelul colesterolului din sânge, blochează asimilarea grăsimilor,protejează sănătatea gingiilor şi a venelor
Morcovii - ajută la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolvă formaţiunile canceroase, conţin vitamina A (benefică în tratarea afecţiunilor oculare sau a infecţiilor)
Tijele de ţelină - reduc presiunea arterială, pot preveni infarctul şi ajută la tratarea infecţiilor.
Ghimbirul - conţine sodiu, zinc, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele A,C,E şi vitamine din complexul B. Este considerat o minune a bucătăriei asiatice, dar şi un antibiotic natural şi ajută la reglarea digestiei.
Sfecla - Are proprietăţi terapeutice asupra bolilor de sânge, ale ficatului şi asupra celor tumorale.
Lime - Îmbunătăţeşte digestia, previne constipaţia, ajută