Samsung Electronics are la dispoziţie 39 de miliarde de dolari în numerar şi intenţionează să aplice o politică de achiziţii mai agresivă decât până acum, pentru a se dezvolta dincolo de domeniul principal de activitate, cel al electronicelor de consum, de teamă că piaţa sa se apropie de saturaţie.
Producătorul smartphone-urilor Galaxy va fi mai agresiv în tranzacţii, după ce din 2010 a cheltuit 1 miliard de dolari investind în 14 companii, a declarat miercuri directorul financiar, Lee Sang Hoon, la o întâlnire a conducerii grupului cu analiştii organizată la Seul, transmite Bloomberg.
Samsung analizează totodată stabilirea dividendelor la 1% din preţul mediu al acţiunilor, ceea ce ar putea dubla încasările investitorilor.
Cel mai mare producător de smartphone-uri, televizioare şi cip-uri de memorie la nivel mondial a organizat prima întâlnire a conducerii cu analiştii după 2005, pe fondul temerilor că segmentele pe care operează se apropie de nivelul maxim, în condiţiile în care producătorii low-cost din China exercită presiuni asupra preţurilor.
Acţiunile Samsung se îndreaptă spre primul declin anual din ultimii cinci ani, din cauza creşterii dependenţei companiei de smartphone-uri. Analiştii anticipează încetinirea creşterii pe piaţa smartphone-urilor, chiar dacă unul din patru astfel de aparate comercializate la nivel mondial aparţin Samsung.
"Vom extinde strategia de fuziuni şi achiziţii, pentru a urmări oportunităţi într-o gamă variată de domenii. Compania vrea ca operaţiunile actuale să devină mai competitive, dar şi să profite de noi oportunităţi de dezvoltare viitoare", a spus Lee Sang Hoon.
Samsung a investit deja în companiile Sharp, Novaled şi Medison, în încercarea de a integra mai bine oferta în domeniile hardware şi software.
Lee a mai arătat că Samsung va cheltui în acest an 14 miliarde de dolari pentru