Având în vedere că nivelul judeţului Satu Mare s-au realizat numeroase investiţii în contextul dezvoltării durabile, specialiştii APM vor evalua impactul activităţilor economice asupra mediului, prin vizite de lucru trimestriale la cele mai importante obiective autorizate din punct de vedere al protecţiei mediului.
O primă vizită de lucru a avut loc deja la parcul fotovoltaic de la Ciuperceni, la tabăra ecologică de la Tarna Mare şi la ferma de creştere a şalăului de la Călineşti Oaş.
Parcul fotovoltaic realizat pe un amplasament de 135 ha între localitatea Ciuperceni şi oraşul Livada unde specialiştii, în număr de 22, au avut posibilitatea de a cunoaşte modul în care energia solară captată de panourile fotovoltaice în număr de 230.700 poate asigura, în perspectivă, necesarul de energie electrică pentru consumatorii locali, respectiv pentru locuitorii judeţului Satu Mare, când instalaţia va funcţiona la capacitatea de 48 MW.
Tabăra ecologică de la Tarna Mare a fost următorul obiectiv, care, este în curs de realizare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România. Colectivul APM a fost primit de un grup de elevi care participă la campania de plantări de puieţi iniţiat de Consiliul Judeţean Satu Mare cu sprijinul Direcţiei Silvice şi APM, contribuind astfel la realizarea unei mici păduri în cadrul taberei ecologice. Cu această ocazie şi angajaţii APM s-au alăturat elevilor şi au plantat puieţi de mesteacăn şi molid lângă prima căsuţă din Pet-uri realizată conform proiectului. Pentru construirea primei căsuţe, un număr de 3000 de flacoane de plastic au fost umplute cu nisip de către elevi, care au participat şi la lucrările de execuţie a căsuţei.
A treia locaţie a fost lacul Călineşti, unde investitorul Mihai Schita a prezentat proiectul “Ferma de creştere a şalăului în policultură“ şi proiectul în curs de implementare: ”Amenajare