Izvorul Aviatorilor din Parcul Bordei din Capitală, cunoscut şi ca Izvorul Tămăduirii, a stârnit interesul presei din Italia. Jurnaliştii de la "Corriere della Sera" au venit aici să facă un reportaj despre apa pe care piloţii italieni o beau pentru a-şi vindeca bolile.
Presa italiană este interesată de izvorul vindecător din Parcul Bordei. Jurnaliştii de la "Corriere della Sera", una dintre cele mai importante publicaţii din Italia, au venit la Bucureşti să facă un documentar despre acest izvor, fiind informaţi chiar de piloţii din ţara lor, care vin de ani de zile să bea apa tămăduitoare. "Au filmat şi au fotografiat izvorul şi au vrut să afle istoria acestui loc. Ziariştii au transmis deja în Italia materialul filmat şi au spus că va fi difuzat şi la Rai 1", ne-a spus fostul senator Marius Marinescu. Prima atestare documentară a izvorului datează din anul 1800. "La început, bucureştenii veneau în zona aceea la picnic, petreceau şi, la sfârşit, spărgeau oalele de vin şi în unele luau apă de izvor pentru acasă. Spuneau că apa aduce noroc, era ca o tradiţie. Mai târziu, în 1932, primarul Dem I. Dobrescu, văzând că vine foarte multă lume la izvor, a cumpărat 3,3 hectare şi a amenajat Parcul Bordei şi acel izvor. La timpul respectiv, lumea spunea că, dacă bei apă din izvor, te vindeci de boli de stomac, de rinichi, de reumatism, de gută, diabet, cardiopatii şi boli nervoase. Se numeşte Izvorul Aviatorilor pentru că veneau foarte mulţi aviatori, nu numai români, ci şi străini. Când făceau escale la Otopeni, înainte de 1990, veneau şi luau apă de acolo", a afirmat Marius Marinescu.
Ceauşeştii beau aceeaşi apă
Colonelul Eugen Cristea, fostul şef al securităţii lui Nicolae Ceauşescu, ne spune că apa de la Izvorul Aviatorilor are aceleaşi proprietăţi fizico-chimice precum cea de la Izv