• Dupa ce a fost lasata in paragina dupa revolutie, Plaja Nicolina ar putea deveni o statiune balneara de lux
Municipalitatea asteapta semnarea in scurt timp a contractului pentru proiectul privind reamenajarea Plajei Nicolina cu finantare europena. Aceasta ar urma sa beneficieze de o transformare spectaculoasa, bugetul proiectului fiind preconizat la circa 20 de milioane de lei, asta in conditiile in care in ultimele decenii, primaria nu a facut aproape nicio investitie pentru modernizarea spatiului de agrement. Planul sefilor din Palatul Roznovanu este de a transforma Plaja Nicolina intr-o statiune balneara, urmand sa se implice in acest proiect si Spitalul de Recuperare.
"Modernizarea Plajei Nicolina va avea mai multe etape. O etapa ar fi proiectul cu finantare europeana pe care il avem noi, dar dezvoltarea unei statiuni balneare ar urma sa se realizeze si cu implicarea Spitalului de Recuperare. Apele sulfuroase de la Purcica sunt printre cele mai valoroase din Europa", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Obiectivul va fi dotat cu o serie de cladiri si dependinte. Astfel, la Purcica ar trebui construite o cladire cu destinatia agrement-tratament, o cladire pentru dusuri, o cabina pentru sonda si o parcare. Totodata, vor fi amenajate doua bazine exterioare, dar si o plaja cu nisip. Aleile pietonale, spatiile verzi, dar si gardul care imprejmuieste in acest moment spatiul de agrement al municipalitatii ar urma sa fie refacute de la zero. Descoperite în 1953 în timpul unor forari geologice, apele Nicolinei ajung la suprafata hidrotermale, cu temperatura constanta de 21 grade Celsius. Ele sunt extrase de la 800 metri adancime. Abia în 1974, dupa intense cercetari ale proprietatii izvoarelor (când s-a masurat si mineralizarea, 12,97 la mie), s-au construit Policlinica Balneara si în 1979 Spitalul de Recuperare. Studiile comparative