România va putea exporta carne şi produse din carne de porc pe piaţa europeană de la 1 ianuarie 2014, de la toate exploataţiile din ţară, iar veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
„Zilele trecute, la Bruxelles, în comitetele tehnice, s-a dat aprobarea ca România să poată să exporte din nou carne de porc pe piaţa UE. Era o limitare pe care o aveam din cauza pestei porcine, încă din anul 2007, şi iată că, după şase ani, de la 1 ianuarie 2014, vom fi din nou pregătiţi să exportăm pe piaţa europeană“, a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres. Acesta a precizat că, până în prezent, România putea exporta doar din patru judeţe, însă de la 1 ianuarie 2014 exporturile vor putea fi reluate din toate exploataţiile din ţară.
România va putea exporta carne şi produse din carne de porc pe piaţa europeană de la 1 ianuarie 2014, de la toate exploataţiile din ţară, iar veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
„Zilele trecute, la Bruxelles, în comitetele tehnice, s-a dat aprobarea ca România să poată să exporte din nou carne de porc pe piaţa UE. Era o limitare pe care o aveam din cauza pestei porcine, încă din anul 2007, şi iată că, după şase ani, de la 1 ianuarie 2014, vom fi din nou pregătiţi să exportăm pe piaţa europeană“, a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres. Acesta a precizat că, până în prezent, România putea exporta doar din patru judeţe, însă de la 1 ianuarie 2014 exporturile vor putea fi reluate din toate exploataţiile din ţară.