Echipele de juniori I, II şi III de la Biruinţa sunt, din nou, campioane ale României în sportul naţional, în sală, la fel cum sunt şi în jocul pe teren descoperit, de câţiva ani. Reprezentanta Biruinţei la juniori mari, alcătuită mai mult din juniori mici, a determinat echipa din Mioveni să ridice mâinile, ca semn de abandon.
Indubitabil, Clubul Sportiv Biruinţa Gherăeşti este cel mai bun din ţară, la oină, în ce priveşte, deocamdată, echipele de juniori. La finalul săptămânii trecute, Biruinţa a ocupat locul I de trei ori, la întrecerile campionatului naţional de oină în sală, la toate grupele de juniori, I, II şi III, masculin, competiţie care a avut loc la Întorsura Buzăului. “Mergem cu gândul de a păstra locul pe care îl deţinem de trei ani. Este greu şi frumos să ajungi sus, dar mai greu este să te menţii acolo. Atât timp cât ştii cum ai urcat, trebuie să fii pregătit să şi cobori. Ai învins, continuă!, Ai pierdut, continuă!”, a spus, cu modestie, antrenorul Ioan Chifan, înainte de plecarea la concurs. Întoarcerea n-a fost deloc grea, ci foarte frumoasă. Trei medalii de aur, din trei posibile, au făcut mult mai uşor drumul spre casă al celor din Gherăeşti.
“Aşa ceva n-am văzut, în 50 de ani”
Vicecampioni naţionali în 2013, la juniori I, în competiţia desfăşurată pe teren neacoperit, cei de la Mioveni au ridicat mâinile sus în partida retur cu Biruinţa Gherăeşti din cadrul naţionalelor de sală ale juniorilor. Semn de retragere, de abandon. În primul joc dintre Biruinţa şi Dacia 2012 Mioveni, din cadrul turneului final naţional de sală amintit, de la Întorsura Buzăului, Biruinţa a câştigat cu 12-4.
Ce a urmat în meciul secund dintre cele două a fost o premieră, cel puţin: un record de puncte realizate într-o jumătate de meci de oiniştii din Gherăeşti. Spune Ioan Chifan, antrenorul echipelor din Gherăeşti, bucuros de roadele muncii, dar şi