Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania, la Bucureşti, a avut comentarii reţinute la adresa declaraţiilor preşedintelui Comisiei Europene legate de intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Germanul, care a ţinut o prelegere la Cluj, a arătat că o poziţie va fi luată în săptămâna viitoare când va fi făcut public raportul de monitorizare.
Întrebat despre poziţia Germaniei în legătură cu aderarea României la Schengen, în condiţiile în care ieri preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a susţinut că România şi Bulgaria nu vor intra în 1 ianuarie 2014 în spaţiul Schengen, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania, la Bucureşti, a precizat: “Am stabilit de comun acord că se va desfăşura un proces de verificare şi monitorizare a evoluţiilor României. Vom aştepta următorul raport de monitorizare, care va fi disponibil săptămâna viitoare. Cu siguranţă că în Comisia Europeană aceasta problemă va fi pusă pe tapet şi vom vedea care vor fi rezultatele”. Întrebat care este cea mai mare probemă pe care o are România legat de aderarea la Schengen, ambasadorul a evitat răspunsul: “vom aştepta următorul raport care va rezolva toate aceste probleme şi în funcţie de aceasta se vor luate măsuri”.
schengen
O jumătate de milion de români, angajaţi la firme germane
Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania, la Bucureşti, a susţinut, azi, la Universitatea Babeş-Bolyai o prelegere cu titlul „Relaţiile economice germano-române. Şanse şi provocări”. Acesta a arătat că Germania este unul dintre cei mai mari investitori din România. “Circa 20.000 de firme germane au investit în România şi mai mult de 500 de companii sunt membre ale camerelor germano- române de comrerţ. Avem cluburi de business în mari oraşe. Firmele germane din România au angajat o jumătate de milion de români”, a precizat ambasadorul. Le