News Chiar daca veti intretine in cele ma bune conditii anvelopele si le veti verifica periodic, mai devreme sau mai tarziu ele tot trebuie inlocuite. Momentul cand se inlocuieste o anvelopa depinde de proprietarul vehiculului.
Proprietarul autoturismului va tine cont in primul rand de conditiile in care au fost exploatate acestea, modul in care au fost intretinute, inspectarea vizuala si performantele acestora, spun specialiştii e365.ro.
Din punct de vedere legal, adancimea minima a caii de rulare trebuie sa fie de 1,6 mm. Regula generala cunoscuta de toti soferii este aceea ca anvelopele de vara trebuie schimbate inainte de atingerea acestei adancimi minime, adica la 3 mm iar pentru cele de iarna adancimea la care trebuie schimbate este de 4 mm.
Inlocuirea anvelopelor depinde, asadar, de atingerea adancimii minime a caii de rulare, admise legal. Mai depinde si de deteriorarea acestora, ca uramare a unor accidente – intepaturi, pene, taieturi, lovituri, fisuri, suprasarcina etc. Daca se constata una din aceste urme de uzura, atunci va trebui sa apelati la anvelope noi si la un service de specialitate.
E posibil ca anvelopele sa se deterioreze sau sa se uzeze fara ca soferul sa observe. De aceea specialistii in domeniu, recomanda verificarea periodica a starii anvelopelor. Daca au fost corect intretinute si s-au respectat toate recomandarile producatorului si specialistilor, atunci o anvelopa ar trebui sa tina un timp indelungat. Insa daca conditiile de drum si intretinerea n-a fost una corespunzatoare, atunci viata unei anvelope este una mai mica si ea trebui inlocuita intr-un timp mai scurt.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
News Chiar daca veti intretine in cele ma bune conditii anvelopele si le veti verifica periodic, mai devreme sau mai tarziu ele tot trebuie inlocuite. Momentul cand se inlocuies