Titlurile SNG au încheiat sesiunea de ieri la nivelul de 34,5 lei/acţiune, pe rulaje de 92,53 mil. lei, ceea ce echivalează cu un avans de 15% faţă de preţul ofertei publice
Interesul suscitat în rândul investitorilor de compania Romgaz în cadrul ofertei publice secundare derulate la sfârşitul lunii trecute se regăseşte şi la intrarea la tranzacţionare a titlurilor SNG. Preţul acestora s-a regăsit în cea mai mare parte a sesiunii de la Bursa de Valori Bucureşti între nivelurile de 34 lei/acţiune şi 35 lei/acţiune, cotaţii la care investitorii puteau marca profituri de aproximativ 15% pentru acţiunile subscrise. "Creşterea faţă de preţul de ofertă se încadrează în parametrii aşteptaţi de piaţă, iar după un prim val de euforie probabil vom asista şi la un usor recul în următoarele zile", a declarat pentru Curierul Naţional Cristian Tudorescu, Managing Partner Explore Asset Management.
Romgaz a fost pe Bursa de la Bucureşti vedeta incontestabilă a zilei, transferurile însumând 92,53 milioane lei, reprezentând 85,47% din rulajul total de 108,26 milioane lei al pieţei regular. Prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de ieri de la BVB, Gabriel Dumitraşcu, director în cadrul Departamentului pentru Energie din Ministerul Economiei, a afirmat că listarea Romgaz reprezintă o bornă pentru piaţa de capital românească. În viitor, se va vorbi despre Bursa românească înainte de Romgaz şi Bursa românească după Romgaz, a zis Dumitraşcu.
Tudorescu se aştepta ca rulajele cu acţiuni Romgaz la cota BVB să depăşească 15 milioane euro în prima zi pentru ca în câteva săptămâni acţiunea SNG să se aşeze la un volum mediu zilnic echivalent cu 1-2 milioane euro. "Dată fiind dispersia şi structura investitorilor după ofertă, Romgaz ar trebui să se plaseze pe locul 2 sau 3 în Top lichiditate la BVB", ne-a declarat Tudorescu.
Maximul la deschidere, mi