Google Maps e cel mai popular serviciu de hărţi din lume, dar Apple Maps pare să nu fie un serviciu mort, fără utilizatori, deşi aşa părea. Dacă în Europa şi în România serviciul nu este folosit, el a reuşit să "fure" milioane de utilizatori de la Google Maps.
Apple Maps nu a fost un serviciu fără probleme. Ba chiar a fost criticat în mod repetat pentru că podurile păreau dărâmate, pentru că direcţiile date i-au dus pe oameni pe pistele aeroportului, dar se pare că utilizatorii de iPhone din SUA folosesc serviciul.
Potrivit datelor comScore, publicate ieri, 81 de milioane foloseau Google Maps până în septembrie 2012, când Apple a decis să lanseze propria aplicaţie de hărţi şi să renunţe la integrarea cu Google. Între timp, gigantul online a lansat aplicaţia proprie pentru iOS. Anul acesta, numărul de utilizatori ai Google Maps a scăzut la 64 de milioane, cu 25% mai puţini.
Comparativ, 35 de milioane de utilizatori de iPhone din SUA au folosit aplicaţia Apple Maps, în comparaţie cu un total de 58,7 milioane de utilizatori de iOS şi Android care au folosit Google Maps.
Potrivit calculelor "The Guardian", asta înseamnă că există 6 milioane de utilizatori de Google Maps pe iPhone, dintre care 2 milioane de utilizatori nu pot să-şi actualizeze sistemul la iOS 6.
Datele sunt importante pentru că piaţa nord-americană este importantă pentru ambele companii. Tradiţional, pe piaţa mobilă, Apple a avut un avans clar de când a lansat iPhone-ul. Trecerea la Apple Maps a fost privită ca un eşec total, dar iată, datele arată altceva. Google nu a reuşit să convingă utilizatorii că aplicaţia lor este la fel de bună ca până acum (şi chiar este), doar 6 milioane de oameni alegând să treacă la această aplicaţie.
Datele regionale şi europene nu sunt disponibile. Deşi "The Guardian" scrie că ar urma să oglindească aceeaşi statistică, ar fi surprinzător