Mandatul managerului privat al Tarom, Christian Heinzmann, director general, a fost prelungit va perioada iniţială, de 4 ani de axile, a anunţat astăzi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o conferinţă organizată de Mediafax.
Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Tarom a decis revocarea consiliului de administraţie al companiei, format din şapte membri, numind totodată cinci noi membri.
Motivul revocării membrilor CA din funcţie a fost că aceştia scurtaseră abuziv mandatului lui Heinzmann, de la 4 ani, cât fusese iniţial, la doar un an, până pe 19 noiembrie 2013.
Atunci, Transporturile au anunţat că noul CA va analiza activitatea belgianului Christian Heiznmann, şi va lua o decizie în privinţa mandatului acestuia.
Istoria conflictului CA cu managerul privat
Heinzmann a fost în conflict cu Consiliul de administraţie al Tarom încă de la începutul mandatului său.
Fostul CA, condus de Dan Pascariu, i-a reproşat lui Heinzmann că nu a îndeplinit planul de management fără a preciza însă punctual obiectivele ratate de şeful Tarom.
Cu toate astea, la finele primelor şase luni pierderile Tarom s-au redus substanţial, iar dacă planul de management prevedea pierderi de 120 de milioane de lei la şase luni, compania a înregistrat pierderi la jumătate - 63 de milioane de lei. Potrivit informațiilor furnizate EVZ, rezultatul financiar al Tarom a fost cu 13% mai bun decât cel din panul de manageemnt, la nouă luni.
În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ceruse fostului consiliului de administraţie prelungirea contractului actualului director general, Christian Heinzmann, de la un an, la patru ani.
CA nu a luat nicio decizie în acest sens. Mai mult, pe site-ul Tarom au apărut anunţuri de recrutare director general şi financi