Consumul de seminţe de in este asociat cu o reducere a colesterolului total, inclusiv a colesterolului LDL (rău) şi a trigliceridelor. Studiul după studiu a demonstrat răspunsul pozitiv la consumul zilnic de seminţe de in.
Consumul de alimente sărace în grăsimi, creşterea nivelului de exerciţiu fizic, limitarea sării, zahărului şi consumul de seminţe de in în fiecare zi sunt câteva moduri prin care poţi câştiga lupta împotriva colesterolului ridicat.
Nutriţioniştii îşi instruiesc pacienţii cu diabet zaharat că consume seminţe de in în fiecare zi. S-a descoperit că acizii graşi Omega3 şi cantitatea mare de fibre din seminţele de in pot lupta împotriva diabetului.
Într-un studiu realizat de Universitatea din Toronto, participanţii care au mâncat pâine cu seminţe de in au avut un nivel de zahăr în sânge cu 28% mai mic o oră după masă decât cei care cu mâncat pâine cu făină de grâu.
Seminţele de in sunt bogate în lignani, până la 800 de ori mai mult decât oricare alte plante alimentare testate. Lignani au fost numiţi compuşi naturali de protecţie împotriva cancerului. Seminţele de in sunt, de asemenea, bogate în acid alfa linolenic (ALA), care s-a dovedit un agent de luptă împotriva cancerului promiţător. Institutul Naţional de Cancer American a nominalizat seminţele de in ca unul din şase alimente care merită un studiu special.
Conţinutul ridicat de fibre din seminţele de in este benefic şi în lupta împotriva cancerului de colon. Studiile epidemiologice au arătat că dieta joacă un rol important în incidenţa cancerului de colon. Cercetările au arătat că creşterea cantităţii de fibre din dieta reduce riscul cancerului de colon. Seminţele de in, bogate în fibre, lignani, acid linolenic alfa, sunt un actor-cheie în lupta împotriva cancerului, în special cel de sân şi colon, scrie apropo.ro.
Consumul de seminţe de in este asociat cu o reduc