Aleşii locali suceveni se vor întruni joi dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară, pentru a decide ce se va întâmpla cu serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice produse de noua centrală termică, administrată de firma Bioenergy Suceava.
Pe ordinea de zi a şedinţei se vor afla cel puţin două proiecte de hotărâre, care au fost prezentate ieri, într-o şedinţă informală, consilierilor locali, de către primarul Sucevei, Ion Lungu.
Primul proiect se referă la „încetarea contractului de concesiune nr. 33689 din 14.12.1999, încheiat între municipiul Suceava şi SC Termica SA”.
Conform acestuia, obligaţia Termica de a presta serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice pe raza municipiului Suceava încetează de la data de 31 martie 2014.
„Pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiei de atribuire a gestiunii acestui serviciu este necesară o perioadă de timp destul de mare, încât încetarea contractului nu poate avea loc mai devreme”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.
Al doilea proiect supus dezbaterii Consiliului local Suceava este cel de „aprobare a delegării gestiunii prin concesiune a serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice”.
Practic, odată cu aprobarea acestui proiect, executivul sucevean poate organiza licitaţia de atribuire a acestui serviciu, astfel încât, din primăvară, gestiunea reţelelor de transport şi distribuţie să revină unui alt operator.
Până acum, singura firmă care şi-a manifestat clar intenţia de a prelua acest serviciu este Bioenergy Suceava, societatea care a construit noua centrală termică a Sucevei, pusă în funcţiune oficial din data de 8 noiembrie, dar sunt şi alte firme mari care s-au interesat de preluarea acestei activităţi.
Aleşii locali suceveni se vor întruni joi dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară, pentru a decide ce se va întâm