Peste 8 000 de persoane au aderat la acțiunea de la Sofia.
Mii de studenți au participat duminică la Sofia la un protest antiguvernamental, plângându-se că Bulgaria nu-i nici stabilă, nici prosperă și nici bine guvernată la exact 24 de ani de la căderea comunismului. Actualul guvern condus de socialiști nu are nici jumătate de an de mandat, dar se confruntă deja cu proteste aproape zilnice la care este acuzat de legături corupte cu grupuri de afaceri. „Marșul Justiției” de duminică face parte dintr-o serie de manifestări ale studenților și cadrelor universitare. El a coincis cu aniversarea răsturnării dictatorului comunist bulgar, Todor Zhivkov, la 10 noiembrie 1989.
În ziua în care s-au împlinit 24 de ani de la plenara perestroikistă a Partidului comunist la care a fost înlăturat dictatorul Todor Jivkov, studenții - opozanți ai guvernului Plamen Oreșearski, au organizat un Marș național al dreptății. A fost lansat apelul – „Dacă nu doriți să trăiți ca până acum - protestați, ocupați, faceți greve”. Studenții consideră că actualul guvern dominat de foștii comuniști este exponentul unor interese oligarhice. Ei cer o nouă morală în politica.
Peste 8 000 de persoane au aderat la acțiunea în capitală. Protestatarii au blocat mai multe bulevarde și intersecții. O parte din ei au încercat să pătrundă în parlamentul dar au fost opriți de dispozitivul de jandarmi. Protestatarii au ars portretul premierului Plamen Oreșearski. S-a scandat „Demisie” și „Plecați din țara”.
Au fost asediate studiourile unui canal de televiziune unde a vorbit liderul Partidului socialiștilor europeni, Serghei Stanișev. El a provocat nemulțumirea protestatarilor cu declarația sa că primele proteste studențești în 1990 au adus la putere UFD care a distrus agricultura iar cele de la 1996-1997 au fost urmate de privatizarea criminală în urmă căreia