Şcoala “Avram Iancu” Alba Iulia a marcat “Lăsatul secului de postul Crăciunului” printr-o expoziţie culinară ce a devenit o tradiţie pentru unitatea şcolară. Elevii claselor a V-a au prezentat produse de bucătărie apreciate de colegi şi profesori.
Fiecare dintre cele trei clase de a V-a au pregătit, sub îndrumarea diriginţilor, preparate culinare specifice din bucătăria internaţională şi cea tradiţională.
Evenimentul a cuprins şi o prezentare a ceea ce înseamnă postul Crăciunului, precum şi un moment artistic de dansuri populare. Juriul a apreciat modul de prezentare a produselor de bucătărie şi a premiat cu diplome fiecare clasă participantă.
În final, elevii şcolii au gustat din preparatele culinare şi au învăţat că, unele dintre acestea, ar trebui înlocuite în perioada de post cu produse de origine vegetală, în primul rând pentru sănătatea fizică, dar şi pentru cea Foto Expoziţie culinară la şcoală
spirituală.
“A devenit o tradiţie să promovăm în şcoală acele activităţi de petrecere a timpului liber care să contribuie cu adevărat la dezvoltarea unor trăsături morale şi comportamentale pozitive în personalitatea copiilor. Cred că elevii s-au simţit foarte bine şi au înţeles că astfel de evenimente, pe lângă valoarea lor recreativă, au şi bogate valenţe educative”, a declarat Elena Ignat, directorul şcolii.