La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus proiectul „Punct de debarcare şi adăpost pescăresc Năvodari – Digul de sud”, al cărui beneficiar este Asociaţia „Pro-pescador” – pescuit marin costier. Investiţia va fi realizată pe bulevardul Mamaia 312, în zona Pescărie.
Consiliul Judeţean Constanţa, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Asociaţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Asociaţia „Pro-pescador” – pescuit marin costier au încheiat pe data de 22 mai 2013 un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului „Punct de debarcare şi adăpost pescăresc Năvodari – Digul de sud”. Proiectul „Punct de debarcare şi adăpost pescăresc Năvodari – digul de sur” este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 (Fondul European pentru pescuit).
Despre Asociaţia Pro-pescador
Asociaţia „Pro-pescador”- pescuit marin costier are sediul în Tulcea, strada Iuliu Maniu, şi este reprezentată de Daniel Buhai. Asociaţia RO- Pescador a fost înfiinţată în anul 2005 sub forma unei organizaţii de producători recunoscute de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, în conformitate cu Ordinul nr. 418/2003 al MADR, privind criteriile de recunoaştere a organizaţiilor de producători din
sectorul pescuitului şi acvaculturii. Membrii fondatori ai asociaţiei sunt reprezentaţi de trei societăţi comerciale: SC Miadmar SRL, SC Brivas Fish SRL si SC Black Sea Sturgeon SRL, ce au ca obiect de activitate pescuitul. În prezent asociaţia numără şase membri – societăţi comerciale din domeniul pescuitului comercial.
Miadmar HDP SRL a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Tulcea, strada Viticulturii. Capitalul social subscris este de 500.200 lei, integral vărsat. Activitatea principală conform codificării este „comerţul cu amănuntul al peştelui, crustaceelor şi moluştelor, în mag