Dosarul privind furtul mai multor cutii cu valori închiriate la trei unităţi bancare a fost preluat de procurorii Parchetului General. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la peste 2,5 milioane de euro, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Potrivit unui comunicat emis marţi de Parchetul General, procurorii de aici au preluat două cauze, una de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi alta de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti în care se efectuează cercetări cu privire la furtul unor sume de bani şi bunuri din casetele de valori închiriate la trei unităţi bancare.
La sfârşitul lunii octombrie Poliţia Română a anunţat că toate unităţile bancare din ţară care au cutii de valori sunt supuse unor verificări interne, iar standardele de securitate să fie revizuite, inclusiv în sensul asigurării monitorizării audio-video în spaţiile în care se găsesc respectivele casete.
Mai exact, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), băncile şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) colaborează în vederea identificării suspecţilor infracţiunilor de furt din casetele de valori închiriate la unele unităţi bancare, potrivit unui comunicat comun al IGPR şi ARB, potrivit unui comunicat de presă.
„Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor suspecţilor implicaţi. De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române a recomandat revizuirea standardelor de securitate ale unităţilor bancare, inclusiv în sensul asigurării monitorizării audio-video în spaţiile în care se găsesc casetele de valori“, se mai arată în comunicat.
IGPR şi ARB mai precizează că, până la finalizarea investigaţiilor, funcţionarii bancari beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.
Misterul furturilor din