Ieri, cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de tranzacţionare, mare parte din cele câteva zeci de persoane venite la sediul BVB pentru a participa la conferinţa de lansare a acţiunilor Romgaz pe bursă urmăreau cu sufletul la gură cotaţiile acţiunilor Romgaz afişate de ecranele telefoanelor inteligente care, cu ajutorul unor aplicaţii, afişau „bid“-urile şi „ask“-urile pentru acţiunile Romgaz din sesiunea de predeschidere a şedinţei. „34,8“ apoi „35“ se auzea pe holul din faţa sălii de conferinţe, printre felicitările şi strângerile de mână cordiale ale oficialităţilor care în doar câteva minute, la ora 10.00, urmau să deschidă şedinţa de tranzacţionare de marţi, 12 noiembrie, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Romgaz.
„Am cumpărat acţiuni prin mai multe conturi, unul este pe numele meu, iar celelalte pe numele rudelor. Le voi vinde astăzi, vreau să văd cât va fi preţul şi le vând“, a spus un investitor cu doar câteva minute înainte de ora 10.00. Toată lumea a răsuflat uşurată când, după deschiderea şedinţei, pe ecranul mare al sălii de conferinţe au fost afişate în timp real ordinele pentru acţiunile Romgaz şi s-a văzut primul preţ al acţiunii Romgaz pe bursă: 35,85 lei, cu 19,5% mai mare decât preţul final de ofertă de 30 de lei.
Dana Mirela Ionescu, directorul general al Raiffeisen Capital & Investment
Cred că oferta Romgaz a arătat că bursa de la Bucureşti este o sursă viabilă de atragere de capital. Este cu adevărat o ofertă la standarde internaţionale, cu două instrumente tranzacţionate simultan pe două pieţe, acţiunile la Bucureşti şi GDR-urile la Londra, cu fungibilitate totală între ele şi cu stabilizare de preţ pentru următoarele 30 de zile, pe ambele pieţe. Este cea mai mare ofertă publică de până acum, o ofertă transformaţională la nivelul pieţii locale, care a adus o serie de prem