Scris de S.P.D. - Molnar Zoltan, a cărui expoziție retrospectivă a fost deschisă luna trecută la Muzeul de Artă Timișoara, și maestrul Corneliu Baba, ale cărui picturi pot fi admirate în expoziția permanentă din Palatul Baroc, sunt doi dintre artiștii ale căror lucrări au înregistrat recorduri de vânzare în cea mai recentă licitație Artmerk. Pe lista recordmeni s-a impus și artistul arădean Onisim Colta.
„Veneția” lui Corneliu Baba, lucrare de mici dimensiuni (28×32cm), având ca proveniență colecția George Macovescu, a adus un preț de adjudecatare de 9.000 de euro în Licitația de Postmodernism și Contemporană a Casei Artmark.
În categoria premierelor de succes se înscrie și artistul Molnar Zoltan, a cărui primă lucrare tranzacționată la Artmark, „Reflexii”, a fost adjudecată cu 2.250 de euro, peste valoarea maximă estimată. Născut în 13 octombrie 1937 la Sf. Gheorghe, artistul a fost profesor al Facultății de Arte din Timișoara, grafician al Teatrului Maghiar din urbe și a creat scenografii pentru Opera timișoreană. La 76 de ani de la nașterea sa, în Muzeul de Artă Timișoara s-a deschis o expoziție retrospectivă. În 1968, Zoltan Molnar s-a alăturat la „Grupul 111″ cu expoziţia de la Sala Kalinderu din Bucureşti alături de alţi mari artişti ai momentului: Ştefan Bertalan, Constantin Flondor Străinu, Doru Tulcan, Elisei Rusu, Ion Gaiţă, Roman Cotoşman, Diet Sayler şi Toma Viorel, grup care ulterior îşi va schimba denumirea în „Sigma”. Lucrările regretatului artist Zoltan Molnar se găsesc în colecţii particulare din New York, Tel-Aviv, Japonia, Italia, Germania şi Romania, fiind tot mai apreciate de colecţionarii de artă modernă.
Un preț-record a obținut și artistul arădean Onisim Colta, a cărui lucrare intitulată „Cartea Facerii” s-a vîndut cu 3.250 de euro.
Licitația de Postmodernism și Contemporană din noiembrie a Casei Artmark a adus un tot