Cu siguranţă sunt bâjbâieli şi paşi greşiţi în toate ministerele, care ies la iveală mai devreme sau mai târziu. Cu siguranţă sunt şi lucruri bune, inclusiv la Ministerul Sănătăţii - de care ajung să vorbesc mai des pentru că instituţiile subordonate acestuia le „calc” în special. Ceea ce-l doare pe român este nu atât că lucrurile merg de-a-ndoaselea de-atâţia ani, ci că este luat de prost, pe româneşte. El nu vede, cred birocraţii proţăpiţi în funcţii, iar dacă vede, cu siguranţă nu pricepe. Ultimul exemplu, un comunicat postat luni pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii, în care se încearcă o explicaţie pentru faptul că vaccinul care să ne păzească de gripă n-a ajuns la medicii de familie.
„Conform analizelor efectuate de specialiştii INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică - n.r.), campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale, populaţia nefiind afectată.
În momentul în care va fi declanşată campania de vaccinare, MS va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România, cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie. Acesta este întreg comunicatul. Acum ne spune că nu ne mai dă vaccin pentru că nu ne-am îmbolnăvit, după ce, încă de astă vară, ministrul Nicolăescu i-a înnebunit pe medici cu regândirea serviciilor, cu accentul pe prevenţie etc. etc. În urmă cu aproape o lună, chiar la Slatina, un medic de familie din judeţ îi adresa ministrului întrebarea simplă, la care, probabil, aştepta un răspuns la fel. „Când ne trimiteţi vaccinul?”. Greşeala a fost că au urmat alte două întrebări, iar ministrul