Vremea începe să se răcească la Tulcea, iar de miercuri furnizarea căldurii va fi sistată. Și asta pentru că șansele sunt foarte mici ca tulcenii să achite într-o singură zi peste 1,4 milioane de lei. Drept urmare, societatea va fi deconectată de la furnizarea de gaze naturale.
„Ne-am gândit, e adevărat, şi la un alt furnizor temporar de gaze naturale, până rezolvăm problema plăţii în avans solicitată de compania producătoare de gaze naturale. Din păcate, alţi furnizori nu doar că ne cer, la fel, garanţii pentru gazul preconizat a fi consumat, dar au şi un preţ mai mare, care creşte şi costul de producţie”, a declarat Nicuşor Bîscă, directorul firmei distribuitoare de căldură.
Reprezentanții firmei s-au gândit și la alte soluții pentru a nu întrerupe căldura. Una dintre ele ar fi depunerea unei garanții mobile, însă din acest an, compania producătoare de gaze naturale nu mai acceptă garanții imobiliare iar singura modalitate ar fi: prezentarea unei scrisori de garanție bancară de 5 milioane de lei. Iar cu acești bani s-ar putea acoperi consumul mediu pentru 80 de zile de iarnă.
„Am avut o linie de credit de 3 milioane de lei care s-a epuizat de anul trecut. Pe lângă aceasta, am mai avut o scrisoare de garanţie bancară de 600 mii lei, suma maximă cu care o bancă din Tulcea ne-a ajutat în trecut, însă o scrisoare de garanţie de 5 milioane de lei nu ne dă nimeni”, a mai spus Nicuşor Bîscă, directorul firmei distribuitoare de căldură.
Societatea a început în acest an să încheie contracte individuale cu beneficiarii. Și dacă la începutul anului erau până în două mii de contracte individuale, numărul acestora a crescut simţitor în ultimele luni, ajungându-se acum la peste cinci mii de contracte. Vremea începe să se răcească la Tulcea, iar de miercuri furnizarea căldurii va fi sistată. Și asta pentru că șansele sunt foarte mici ca tulceni