Artileriştii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” au sărbătorit „Ziua Artileriei” prin participarea la manifestări organizate de Statul Major al Forţelor Terestre în garnizoana Bucureşti şi prin organizarea de activităţi specifice în garnizoana Focşani. La 10 noiembrie 1843, în Ţara Românească, prin Porunca Domnească numărul 198, semnată de domnitorul Gheorghe Bibescu, s-a legiferat înfiinţarea primei baterii de artilerie şi încadrarea acesteia cu ofiţeri, subofiţeri şi trupa necesară. Această dată marchează actul de naştere al artileriei române moderne.
Luni, locţiitorul comandantului brigăzii a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Artilerişti din Bucureşti, iar unităţile subordonate au participat la organizarea unei expoziţii de sisteme şi aparatură de artilerie la sediul Statului Major al Forţelor Terestre.De asemenea, ieri, la sediul brigăzii din garnizoana Focşani, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă, care a constat în citirea mesajelor de felicitare adresate artileriştilor de către eşaloanele superioare, un scurt exerciţiu demonstrativ şi premierea militarilor brigăzii participanţi la concursurile sportive, de istorie şi aplicativ-militare.
La activităţile din garnizoana Focşani au participat cadre militare active, în rezervă şi retragere şi reprezentanţi ai unor instituţii civile, printre care și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea Dragoș Bîrlădeanu, care a transmis mesajul președintelul instituţiei, Marian Oprișan. „Astăzi, când se comemorează Ziua Artileriei Române, aici, la Brigada 8 LAROM «Alexandru Ioan Cuza» din Focşani, doresc să vă adresez un salut călduros şi să îmi exprim, încă o dată, aprecierea mea şi a cetăţenilor judeţului Vrancea faţă de dăruirea şi profesionalismul cu care, dumneavoastră, vegheaţi la liniştea şi siguranţa noastră, a vrâncenilor, dar şi a românilor. În urmă cu 170 de