În ultima vreme, tot mai mulţi timişeni au luat ţepe de la firmele care, chipurile, plasează forţă de muncă în străinătate.
Ultimul caz grav a fost acum două săptămâni, când o firmă din Timişoara, fără a avea autorizaţie de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, a trimis 28 de persoane în Dubai, fără să existe cineva interesat de ei. Oamenii au plătit sute de euro inutil şi au fost abandonaţi într-o ţară străină. Pavel Kaşai, şeful ITM Timiş, a precizat că patronul nu a încheiat cu firmele din Dubai nicun contract de muncă, iar oamenii nu au avut obiectul muncii acolo, dar au plătit sute de euro. “Firma care i-a trimis în Dubai nu mai există şi nu avea autorizaţie de la ITM Timiş. Urmează să dăm de ea. E o situaţie foarte neplăcută. Noi în sfătuim pe cetăţeni ca atunci când semnează un contract de muncă în străinătate să fie foarte atenţi şi să verifice bine ce clauze sunt, fiindcă aceste contracte sunt foarte stufoase. În plus, firmele respective trebuie să fie autorizate de ITM Timiş. Noi controlăm şi le dăm o dovadă că pot plasa muncă în străinătate, dar trebuie să justifice foarte bine această activitate. Majoritatea firmelor fac treaba bună şi ne raportează trimestrial, dar altele încalcă legea, de aceea cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi când semnează să plece la muncă în străinătate”, a declarat Kaşai.
În ultima vreme, tot mai mulţi timişeni au luat ţepe de la firmele care, chipurile, plasează forţă de muncă în străinătate.
Ultimul caz grav a fost acum două săptămâni, când o firmă din Timişoara, fără a avea autorizaţie de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, a trimis 28 de persoane în Dubai, fără să existe cineva interesat de ei. Oamenii au plătit sute de euro inutil şi au fost abandonaţi într-o ţară străină. Pavel Kaşai, şeful ITM Timiş, a precizat că patronul nu a încheiat cu firmele din Dubai nicun