Dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos întăreşte rezistenţa copiilor la consumul de tutun şi alcool. Acesta este motivul pentru care Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog va lansa, în această lună, proiectul SMART în 10 grădiniţe din oraş.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 180 de copii preşcolari din grupa mare cu vârsta de 5-6 ani, precum şi 150 de părinţi ai copiilor implicaţi în proiect. „Un prim obiectiv al proiectului îşi propune ca preşcolarii să fie capabili să identifice punctele tari şi punctele slabe din propriul stil de viaţă; să descrie în ce constă stilul de viaţă sănătos; să enumere comportamente şi obiceiuri de viaţă care pot afecta sănătatea; să emită păreri proprii despre beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos”, a precizat Mirela Târşolea, coordonator CPECA din Călăraşi.
"Sunt un exemplu pentru copilul meu!"
„Sunt exemplu pentru copilul meu!” este un alt obiectiv al proiectului care se adresează părinţilor. Pentru realizarea acestuia se vor organiza întâlniri cu părinţii copiilor din grupele implicate, în care vor fi prezentaţi factorii de protecţie (norme familiale şi modele de comportament clare şi stabile, modele disciplinare pozitive, legături emoţionale pozitive, comunicare, etc) şi factorii de risc (atitudini şi comportamente favorabile consumului de tutun, conflicte familiale, lipsa supravegherii, norme de disciplină inconsistente, etc.).
Proiectul S.M.A.R.T. completează tabloul proiectelor de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în mediul şcolar implementate la nivelul judeţului Călăraşi de CPECA şi parteneri cu scopul reducerii cererii de tutun, alcool şi droguri şi de menţinere la un nivel scăzut al acestora.
Vă recomandăm şi:
Campanie antidrog: „Prea rebel să fii condus!“
Campania antidrog a Primăriei Iaşi: cheltuie 10.000 d