• A lucrat la Casa Poporului, a construit de la zero un oras cat Targu Frumos, a reabilitat Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu", dar si Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) • Spectaculoasa reabilitare a turnului de apa de langa cantina studenteasca din spatele UAIC, construirea mai multor facultati, poduri sau sedii de institutii din Iasi il recomanda pe Viorel Gheorghiu drept unul dintre cei mai importanti ingineri ai Iasului din ultimele decenii • Acesta a anuntat ca vrea sa se retraga din activitate, dupa ce va termina ultimul proiect pe care il coordoneaza: Pasarela Octav Bancila
Este aproape imposibil sa existe un iesean care sa nu fi trecut macar o data pe langa una din constructiile la realizarea carora a contribuit inginerul Viorel Gheorghiu. Blocuri, sedii de institutii, facultati, biblioteci, sali de sport, pasaje sunt doar cateva din realizarile ieseanului care si-a anuntat retragerea din activitate dupa finalizarea Pasarelei Octav Bancila.
Nascut in 1952 la Iasi, Viorel Gheorghiu a devenit inginer in 1979, atunci cand a absolvit Facultatea de Constructii a actualei Universitati Tehnice "Gheorghe Asachi" (UTI). Primul an ca inginer pe santier l-a petrecut la Braila, unde prima actiune pe care a coordonat-o a fost construirea a trei blocuri cu cinci nivele.
Transferul la Iasi, in 1980, l-a adus pe un post de inginer la T. C. IND Iasi Antrepriza CUG, unde s-a ocupat de construirea Fabricii de Oxigen, una dintre cele mai mari din tara. Unul dintre regretele sale este faptul ca a participat la demolarea unui stadion istoric din Bucuresti.
"De la inceputul lui '89 si pana in iarna am plecat la Bucuresti. Acolo am coordonat construirea garajului subteran de 500 de locuri din spatele Casei Poporului. Este un tunel de cateva sute de metri, prin care se poate ajunge in acel garaj, unde-si tin azi parlamentarii masi