Revendicările studenţilor din Bucureşti nu au reuşit să mobilizeze prea mulţi tineri. Până la finalul manifestaţiei de protest, organizatorii au strâns cu greu 300 de persoane. În primele trei ore, ziariştii şi jandarmii au fost la paritate cu manifestanţii.
Strategia Asociaţiei Naţionale a Studenţilor din România (ANSR), cea care a organizat manifestaţiile studenţeşti, nu a fost una fericită. Potrivit programului, un grup de studenţi trebuia să mobilizeze tinerii din căminele din Regie, altul pe cei de la ASE şi Universitate. La ora de start, în Complexul Belvedere s-au strâns circa 40 de persoane.
Planul studenţilor a fost dat peste cap de firma de pază angajată de Politehnică. Agenţii au blocat toate aleile de acces în campus, invocând lipsa autorizaţiei. Unii studenţi ieşeau la ferestre să-şi vadă colegii, dar dacă observau vreo cameră de luat vederi îndreptată spre ei, se retrăgeau imediat în camere. Până în centrul oraşului, grupul protestatarilor era de circa 100 de persoane.
Cel de-al doilea grup, format la ASE, nu depăşea 60 de studenţi. După ce s-a realizat joncţiunea din Piaţa Universităţii, în jurul orei 14.00, studenţii au făcut o ultimă încercare de mobilizare a colegilor lor. Au intrat în clădirea Universităţii peste studenţii aflaţi la cursuri sau seminarii, cerându-le să li se alăture. Tentativa a eşuat. În multe săli, nici un student nu s-a ridicat să se alăture manifestanţilor, deşi aveau permisiunea profesorilor.
Dezinteres total al tinerilor
Din cele 4 organizaţii studenţeşti, doar ANSR a participat la protest. Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi-a anunţat solidaritatea cu manifestaţiile studenţeşti, declarându-se în grevă japoneză. Conform declaraţiilor preşedintelui CNE Bucureşti, Tudor Stomff, între 50 şi 100 de elevi erau aşteptaţi în Piaţa Universităţii, dar au venit doar prietenii din bloc ai acestuia