"Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a solicitat Guvernului reintroducerea tichetelor de vacanţă în vederea stimulării angajaţilor. Bugetul de stat ar câştiga prin faptul că piaţă aferentă acestor tichete este fiscalizata în proporţie de 100%, absolut toată activitatea fiind transparenţa şi uşor de verificat”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).
Morariu a subliniat faptul că tichetele vor putea fi utilizate doar în România şi, astfel, turismul autohton va avea de câştigat. Pe de altă parte, autorităţile locale din zonele turistice vor încasă sume importante din taxe şi impozite, bani ce vor putea fi investiţi în infrastructura locală.
În 2009 a fost introdus un act normativ în bază căruia se puţeau acordă tichetele de vacanţă, atât angajatorul cât şi angajatul nefiind impozitaţi. Un an mai târziu acestea au fost impozitate.
"În prezent, se mai acordă tichete de vacanţă în valoare de 200.000-300.000 de euro pe an. Dacă ar fi stimulată acordarea acestor tichete, 24% din valoarea lor ar ajunge la buget, sub formă de TVA, iar banii negri din turism s-ar albi. Estimez că, în primul an de la reintroducerea tichetelor, valoarea acestor stimulente ar ajunge la 20 de milioane de lei, pentru că în următorii 3-4 ani această valoare să crească exponential”, a adăugat vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea.
"Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a solicitat Guvernului reintroducerea tichetelor de vacanţă în vederea stimulării angajaţilor. Bugetul de stat ar câştiga prin faptul că piaţă aferentă acestor tichete este fiscalizata în proporţie de 100%, absolut toată activitatea fiind transparenţa şi uşor de verificat”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei