„Sunt curios cât facem până acolo". Microbuzul pleacă din curtea primăriei. Primarul îşi potriveşte ceasul în drum spre şantierul „Hollywood-ului pitic" de pe Dealul Lombului.
Boc anticipează, pe bani europeni: în 15-20 de ani, în nordul municipiului va exista un orăşel cu 100.000 de locuitori şi cu 20.000 de locuri de muncă.
„Vom face un drum cu patru benzi care va deservi zona Lomb. Cu bani europeni, Urmează să depunem proiectul", spune primarul, înainte de a urca către primul şantier din Lomb. Deocamdată, microbuzul urcă pe drumul de pământ şi de pietriş amenajat de fostul partener al primăriei, Impact Developer&Contractor, care urma să amenajeze pe cele 267 ha cel mai mare cartier de locuinţe, servicii, plus gondole şi crânguri, evaluat la sute de milioane de euro, cu 30.000 de utilizatori, conform planului anunţat în primul mandat al primarului.
La şapte ani, managerul Clujului nu a renunţat la sindromul „orăşelelor", mai ales că este mulţumit de primul experiment făcut. „Lombul se află la 16 minute de centrul Clujului, dar va fi mai bine după ce vom avea drumul cu patru benzi", decretează Boc, după ce microbuzul opreşte pe şantierul Centrului pentru Industrii Creative. „Păi şi după ce vom reface şi trama stradală", îl ajută directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu. „Se va îmbunătăţi calitatea deplasării. Drumul, drumul, face diferenţa", revine primarul. Este prima vizită pe dealul unde se bagă bani europeni şi cofinanţare din banii primăriei pentru crearea unei infrastructuri de afaceri.
Constructorii de la Valve Internaţional îl aşteaptă pe edil cu şantierul în toi, în graficul de lucrări convenit cu primăria pentru 42 de milioane de lei. Muncitorii manevrează rabe şi compactoare, încarcă şi descarcă materiale, nivelează, pregătesc fundarea viitoarelor hale. Centrul pentru Industrii Creative este „copilul" fostului arhitect şef