ARAMT: 52.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2012
Majoritatea companiilor sunt multinaţionale cu peste 500 de angajaţi
Firmele româneşti fac totul in house şi pierd timpul cu recrutări, deşi ar fi mai uşor şi mai eficient financiar să apeleze la munca temporară
Numărul de persoane care au fost angajate în regim de muncă temporară anul trecut s-a dublat comparativ cu nivelul din 2010, însă companiile româneşti nu apelează încă la munca temporară, cu toate că ar fi mai avantajoasă din punctul de vedere al costurilor, potrivit Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).
"Majoritatea companiilor sunt multinaţionale cu peste 500 de angajaţi. Este vorba de companii străine care implementau acest model şi în afară. În schimb, companiile româneşti fac totul in house şi pierd timpul cu recrutări, deşi ar fi mai uşor să apeleze la munca temporară", a declarat Sorina Donisa, preşedinte ARAMT, într-o conferinţă de presă în care a fost prezentat şi primul studiu privind munca temporară în România.
Conform raportului, anul trecut, 48% dintre companiile care au avut angajaţi temporari au peste 500 de angajaţi permanenţi, în creştere de la nivelul de 47%, în 2011.
Dintre acestea, 11% au între 100 şi 499 angajaţi, 10% între 50 şi 99 angajaţi, iar între 1 şi 9 angajaţi permanenţi au 15% dintre firmele care au apelat la munca temporară.
52.000 de persoane, angajate în regim temporar
Sorina Donisa a mai precizat că peste 52.000 de persoane au fost angajate în regim de muncă temporară în 2012, cele mai multe oferte venind din servicii şi producţie.
"Tot mai mulţi angajaţi consideră munca temporară ca o soluţie economică şi de carieră viabilă, răspunzând nevoii ocupaţionale atât a angajatorilor, cât şi a forţei de muncă, indiferent de nivelul de calificare şi studii a acestei