„Tripla impostură a presei guvernamentale: procuror, proroc şi avocat al Puterii” (Timpul).
Un comentariu semnat de Victor Ciobanu în „Ziarul Naţional” se intitulează „Ucraina, între „Gazprom” şi Vilnius”. Editorialistul se referă la disputa ruso-ucraineană pe subiectul gazelor, iar ideea de bază a articolului este că în timp ce Kievul pare pregătit de vremuri grele, despre Chişinău nu se poate spune acelaşi lucru. „Ucraina va avea gaz. Chiar și în condițiile sistării livrărilor gazului rusesc,” scrie autorul şi continuă: „Pentru că ucrainenii s-au pregătit. Au semnat contracte cu mai multe țări europene pentru livrări în regim de revers, au semnat contracte de explorare a propriilor gaze, inclusiv de șist cu cele mai mari companii mondiale. Deci, oricum nu vor rămâne fără gaz. Ceea ce nu înseamnă automat că și R. Moldova va avea gaz. Pentru că lucrările la conducta Iași-Ungheni se vor finaliza, să dea Domnul, la anul. Iar mai apoi mai avem nevoie de o conductă Ungheni-Chișinău, care cere timp și bani. Și de o stație de compresare pe la Onești, după cum afirmă ministrul român.” O informaţie de ultimă oră, inclusă în articol, este că acțiunile concernului rus „Gazprom” au scăzut cu 1,6% la bursa din Moscova, după ce a apărut știrea că „Naftogaz Ucraina” a sistat procurarea de gaze de la monopolistul rusesc.
„Statul caută cumpărători pentru „perlele coroanei”” – îşi intitulează articolul său din „Adevărul” Ion Preaşcă care concretizează că „Guvernul planifică să scoată la mezat, în 2014, Moldtelecom - ul, Air Moldova, Tutun-CTC, două reţele de distribuţie a curentului electric şi alte mari companii”. „Experţii susţin necesitatea deetatizării acestor active, dar nu cu orice preţ”, se menţionează în articol.
Într-un alt articol, publicaţia dă amănunte despre cum au făcut faţă bacalaureatului din acest an liceele luate fiecare în part