Buna sa va fie inima. Azi nu ne lungim. Azi nu sunt vorbareata, chiar dimpotriva. Am avut niste zile aglomerate la munca, apoi sambata e ziua lui Luca si suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile. Nu stiu daca vreodata, in viata mea de 29 de ani, am simtit mai acut decat in utimele 2 luni ca, vorba Morometilor, “timpul nu mai are rabdare”. Zilele mi se par scurte, nu apuc sa fac nimic… emisiune, blog, copil, curatenie, activitati cu piticul, joaca, puzzle-uri, lego, retete, platou de filmare… zilele imi par la fel toate: scurte, aglomerate. Unele dor mai mult ca altele si aproape la finalul fiecarei zi, ma doare spatele si ma dor picioarele. Vreau o vacanta. Din tot sufletul imi doresc sa plec undeva o saptamana si sa nu mai stiu de nimeni si nimic.
La capitolul retete, avem azi una de toamna-iarna, ca e satioasa si cu vinete coapte. Ce sa mai, bomba calorica, asa cum imi scriu unii pe facebook. Asta chiar nu inteleg… de ce imi scrii la o reteta “bomba calorica!!!”, “ce ne facem cu dieta?!?!”, “ce ne facem cu kilogramele in plus?!?!”, de parca prin faptul ca postez o poza cu mancare sau le sugerez o reteta, le si pun in farfurie juma’ de tava si ii oblig sa o manance. In fine, sa nu ne gandim la lucruri urate si sa va spun trei chestii importante:
1. Vinetele le coacem pe plita, sau in cuptor si le curatam de coaja.
2. Ciupercile uscate se pun intr-un vas , se toarna apa fierbinte deasupra si se tin asa 20 min pentru rehidratate
3. Reteta pentru sosul béchamel o gasiti aici
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250g taietei lati
- 3 linguri ulei de masline
- o vanata mare coapta si tocata marunt (sau 2 daca sunt mici)
- 400g carne tocata de pui
- 50g ciuperci uscate si rehidratate sau 250g ciuperci proaspete
- 500ml sos béchamel (sau smantana dulce pentru gatit)
- 100g parmesan proas