Nu-i un secret că un zâmbet frumos ne conferă mai multă încredere, atrage întotdeauna admiraţia celor din jur şi ne ajută să interacţionăm mult mai uşor. De aceea, albirea dinţilor este o procedură pe care nu ar trebui să o ocolim.
Ce ne facem atunci când dinţii noştri şi-au pierdut strălucirea, iar petele galbene nu dispar nici după periajele îndelungate, cu paste speciale de dinţi sau cu gume cu efect de albire? Soluţiile folosite de stomatologi redau culoarea naturală a dinţilor fără a le afecta smalţul. În funcţie de nevoi, puteţi alege un tratament în cabinetul stomatologului sau puteţi opta pentru albirea acasă, cu un gel special şi gutiere.
Ce le schimbă culoarea
- ceaiul
- cafeaua
- vinul roşu
- fumatul
- înaintarea în vârstă
- deteriorarea smalţului
- afecţiunile dentare
Cum se face la stomatolog
"Albirea dentară în cabinetul stomatologului constă în aplicarea unui gel special cu substanţă activă pe suprafaţa dintelui, însă înainte de procedură medicul va izola gingia şi părţile moi. Substanţa activă este activată cu o lampă specială, timp în care veţi sta relaxat pe scaun într-o ambianţă plăcută. Procedura este rapidă şi eficientă, durata tratamentului fiind de aproximativ o oră şi jumătate. Rezultatele albirii se văd imediat, iar culoarea dinţilor poate deveni cu două-patru nuanţe mai deschisă", explică dr. Manuela Lupaşcu de la Clinica LLL Dental.
Fluorul combate disconfortul
Pentru că gelurile acţionează profund, există posibilitatea ca timp de una-două zile să resimţiţi un uşor disconfort la nivelul dinţilor. Acesta poate fi combătut dacă aplicaţi la nivel local o soluţie cu fluor. "Acesta poate fi sub formă de gel, pastă sau lac, se aplică prin intermediul unor gutiere de unică folosinţă