S-au finalizat studiile de fezabilitate pentru cele trei subpasaje a căror lărgire era anunţată de Robu încă din campania electorală de anul trecut: Popa Şapcă, Jiul şi Solventul.
Documentele finalizate prevăd soluţiile disponibile pentru realizarea lucrărilor, impactul intervenţiei şi variantele de consolidare a căii ferate. Studiile de fezabilitate au costat 18.000 de euro şi au fost realizate de o firmă din Iaşi. Aceeaşi firmă va realiza şi proiectul, după ce studiul de fezabilitate va fi acceptat de consiliul local. Dacă totul decurge conform planului, în primăvara anului viitor se vor organiza licitaţiile pentru lucrările de lărgire a subpasajelor.
„Săptămâna viitoare, marţi, în şedinţa de consiliu local, vom avea pe ordinea de zi aprobarea acestor studii de fezabilitate şi, implicit, trecerea la pasul doi, elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie. Contractarea prin licitaţie s-a făcut pentru toate cele trei: studii de fezabilitate, proiect tehnic şi detalii de execuţie. Trebuie doar să se dea undă verde pentru a se merge mai departe. Desigur, consiliul local nu are niciun motiv să nu dea undă verde, pentru că sunt extrem de importante toate cele trei lucrări. Se vor asigura astfel premisele ca la primăvară să organizăm licitaţia şi apoi să începem lucrările în ordinea în care vom vrea la vremea respectivă. Noi vom fi pregătiţi cu toate cele trei subpasaje deodată”, a declarat primarul Nicolae Robu.
S-au finalizat studiile de fezabilitate pentru cele trei subpasaje a căror lărgire era anunţată de Robu încă din campania electorală de anul trecut: Popa Şapcă, Jiul şi Solventul.
Documentele finalizate prevăd soluţiile disponibile pentru realizarea lucrărilor, impactul intervenţiei şi variantele de consolidare a căii ferate. Studiile de fezabilitate au costat 18.000 de euro şi au fost realizate de o firm