O fetiţă în vârstă de patru ani, crescută în Grecia de un cuplu de romi care, după expertiza genetică, s-a dovedit că nu sunt părinţii săi, a fost plasată într-un centru, fiind lansate urmăriri pentru "răpirea unui minor", au anunţat marţi surse judiciare.
După un caz similar în octombrie, când fotografia unei misterioase fetiţe blonde pe nume Maria, descoperită într-o tabără de romi din Grecia a făcut înconjurul lumii, Guvernul grec a lsanat o operaţiune naţională de control al registrelor de naşteri.
Atenţia autorităţilor a fost atrasă de declaraţia de naştere suspectă a unei fetiţe, în prezent în vârstă de patru ani, ai cărei "părinţi" au înscris la starea civilă un alt copil cu mai puţin de şase luni înainte.
Fetiţa locuia într-o tabără de romi la câţiva kilometri distanţă de Salonic, principalul oraş din nordul Greciei.
Analizele ADN au arătat că cei doi romi care au crescut copilul nu sunt părinţii ei biologici. Bărbatul şi femeia, care au alţi doi copii, au asigurat că bebeluşul le-a fost încredinţat de o familie romă care nu putea să se ocupe de el.
Autorităţile au deschis o anchetă judiciară pentru "răpirea unui minor", iar copilul a fost încredinţat aceleiaşi organizaţii de binefacere ca şi micuţa Maria, "Zâmbet de copil".
În cazul Mariei, pretinşii ei părinţi au afirmat, de asemenea, că au primit bebeluşul pentru că mama ei, o femeie de etnie romă din Bulgaria care lucra sezonier în Grecia, nu putea să o crească. Mama biologică a Mariei, găsită în Bulgaria de anchetatori, a confirmat această versiune.
La câteva zile după povestea foarte mediatizată a Mariei, un alt cuplu rom a fost arestat pe insula greacă Lesbos cu un bebeluş despre care a recunoscut că nu este al său.
Parchetul din Salonic a declarat că analizează alte şase cazuri suspecte în jurisdicţia sa. Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAF