Nimeni nu vrea să cumpere locuri de veci sechestrate pe litoral
În timp ce structurile fiscale constănţene au trecut prin furcile caudine ale reorganizării, lista cu bunuri sechestrate s-a tot mărit pe litoral. Din cauza desfiinţării Direcţiei Judeţene de Finanţe Publice şi a restului măsurilor de reorganizare adoptate la nivelul noii Direcţii Regionale, licitaţiile au fost blocate o perioadă bună de timp. Nici vânzarea directă a bunurilor sechestrate nu a mers prea bine, în această perioadă.
Potrivit listei de bunuri imobilizate şi disponibile la cumpărare de la Fiscul constănţean, cei interesaţi pot opta pentru nouă locuri de veci sau cotă parte din morminte, în funcţie de preferinţe şi de situaţia juridică a acestora. Un loc de veci în suprafaţă de şase metri pătraţi, situat în Cimitirul Central, costă 370 de lei, o concesiune asupra unui lot similar în acelaşi cimitir costă 856 de lei, iar al treilea loc de veci se vinde cu puţin peste 700 de lei. De asemenea, o cotă indiviză asupra unui loc de veci la cimitirul din Filimon Sârbu are o valoare de 437 de lei.
Potrivit Fiscului, aceste locuri de veci sunt disponibile în orice moment, prin negociere directă cu reprezentantul de vânzare, însă noul proprietar trebuie să aştepte, în cazul în care locul de veci este ocupat deja… deshumarea.
Administraţia fiscală constănţeană vinde, de fapt, dreptul moştenitorilor sau concesionarilor asupra mormintelor respective. Aşa se explică şi faptul că deşi preţurile sunt extrem de avantajoase comparativ cu piaţa liberă din cimitire, dacă putem să-i spunem aşa, nimeni nu vrea să se lege la cap cu un mormânt ocupat.
Pe lângă aceste bunuri, cei interesaţi de chilipiruri pot achiziţiona de la Fisc fulgi de zăpadă artificiali, pentru Crăciun, sau lămpi de sticlă parfumate. Pe lista sechestratelor mai figurează mânere din plastic şi materiale textile, proba