Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a hotărât să sisteze cursele pentru pacienţii din Spitalul de Urgenţă Vâlcea către ale unităţi sanitare, în lipsa unui contract cadru prin care spitalul să achite costul acestui transport.
“Am luat decizia de a nu mai acorda transport asistat sau neasistat pentru pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Vâlcea. Aceste tipuri de transport se efectuau până la 1 martie 2013 prin altă modalitate de plată. Costul per solicitare era decontat de CAS direct către noi, iar costul per kilometru era decontat de CAS către spital. De la 1 martie, unitatea solicitantă trebuie să deconteze tot pachetul. Am trecut asta în noul contract dintre noi şi Spitalul Judeţean, dar conducerea nu doreşte să semneze acest contract”, a declarat miercuri Petre Duinea, directorul SJA Vâlcea, potrivit Agerpres.
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, instituţie care are în subordine Spitalul Judeţean de Urgenţă, refuză să plătească “taxa de solicitare”, considerând-o ilegală. Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, susţine că taxa nu ar fi prevăzută în contractul cadru pe 2013 şi spune că va merge la Ministerul Sănătăţii pentru a se plânge despre acest lucru.
CJ refuză să plătească transportul sanitar asistat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ). Conducerea acestei instituţii consideră că „taxa de solicitare” este ilegală întrucât nu ar fi prevăzută în contractul cadru pe 2013. Ion Cilea, preşedintele CJ, refuză să plătească 240 de lei pentru ca bolnavul transportat să fie asistat de un medic şi spune că va merge la Ministerul Sănătăţii pentru a se plânge de această clauză.
“Nu ştiam că nu e încheiat un contract cu Ambulanţa pentru transportul bolnavilor. Oricum, transportul s-a efectuat până acum fără probleme şi de aceea n-am ştiut că nu s-a încheiat un contract. Managerul spitalu