News Cele 14 centre medicale infiintate in judetul Botosani in ajutorul bolnavului sunt ignorate atat de pacienti, cat si de medici. Pe hartie cadrele medicale au datoria sa-i ingrijeasca pe bolnavii care ajung in centru, insa, in realitate, medicul sau asistentul suna la Ambulanta in clipa in care un pacient cere ajutor.
Grav este faptul ca luna de luna Casa de Sanatate cheltuie aproape 2 miliarde de lei vechi cu aceste centre ineficiente din judetul Botosani. De altfel, si medicii specialisti din municipiul Botosani s-au aratat nemultumiti de activitatea colegilor de la centrelede permanenta care iau bani frumosi pentru un serviciu pe care nu il presteaza.
"Centrele de permanenta sunt finantate solid, dar nu-si fac in niciun caz datoria pentru scopul pentru care au fost infiintate.
Si in situatia cea mai nobila in care este acolo cineva, nu face decat sa sune dupa salvare si sa trimita pacientul la spital. Face acelasi lucru pe care il face maica-sa. Cu alte cuvinte, ori ar trebui sa fie functionalizate, ori sa le desfiinteze", a declarat Aurel Tinca, medic sectia de pediatrie.
Multi dintre localnicii din judetul Botosani fie nu au auzit de aceste centre, ori au mers si s-au lamurit de activitatea oamenilor in halate albe angajati aici.
Potrivit reprezentantilor de la Casa de Sanatate Botosani, din cele 14 centre de permanenta din judetul Botosani, doua dintre ele isi justifica activitatea, respectiv centrele de permanenta din Darabani si Bucecea. In rest, la cele mai multe controale, inspectorii nu i-au gasit pe medici nici macar la program.
Pana cand lucrurile vor reveni la normal, Unitatea de Primire a Urgentelor, dar si Ambulanta raman sufocate cu bolnavi.
News Cele 14 centre medicale infiintate in judetul Botosani in ajutorul bolnavului sunt ignorate atat de pacienti, cat si de medici. Pe hartie cadre