In aceasta perioada, farmaciile se intrec cu oferte si reduceri la remedii impotriva virozelor. Marile lanturi de farmacii au inceput sa fie inlocuite cu magazinele naturiste. Iesenii au inceput sa constientizeze riscurile automedicatiei, apeland cu incredere la solutii naturiste. Virozele de sezon i-au determinat sa incerce si o alta varianta, mult mai ieftina si mai sanatoasa. Ceiurile de plante, infuziile si tincturile sunt la mare cautare. Chiar daca medicii avertizeaza ca este necesara prezentarea la medicul de familie, iesenii par sa se trateze cu ceaiuri fierbinti la domiciliu.
Ceaiurile de salvie, coada soricelului, amestecuri din plante salbatice, uleiul de catina sau siropurile din plante pentru copii se gasesc pe rafturile magazinelor naturiste, deschise la orice colt de strada. "Daca intru intr-o farmacie, spun ca ma doare in gat, tusesc si ma doare capul si cer sa-mi recomande un sirop sau pastile, imi sunt prezentate multe oferte care ma costa mai mult de 30 de lei. Ceaiurile nu au ce rau sa-mi faca si dupa o cura scap de raceala. E mai ieftin si mai sanatos asa. Bunicii nostri nu aveau la dispozitie zeci de medicamente si se faceau bine cu radacini de plante si tincturi. Asta nu inseamna ca orice boala se trateaza cu plante. Cand e cazul, imi vizitez si medicul de familie", a spus Anca Cristea.
Preturile produselor naturiste sunt pentru orice buzunar, iar virozele de sezon se pot trata si prin metode traditionale. Magazinele naturiste iesene si-au facut aprovizionarea special pentru sezonul rece, insa comerciantii spun ca nu se poate face un profit foarte mare din aceasta afacere. Cele mai mari satisfactii se obtin de pe urma exporturilor cu plante medicinale.
In aceasta perioada, farmaciile se intrec cu oferte si reduceri la remedii impotriva virozelor. Marile lanturi de farmacii au inceput sa fie inlocuite cu magazinele natur