Muzeele au început să folosească din ce în ce mai mult tehnologia mobilă și digitală, pentru a crește calitatea experienței vizitatorului, pentru o mai mare interactivitate a publicului cu obiectele de patrimoniu și istoriile pe care acestea le încorporează.
Proiectul ASTRA_Muz app propune un instrument educativ nou și interactiv, deschizând o nouă cale pentru valorificarea în scop educativ a patrimoniul bogat deținut de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. În cadrul proiectului a fost creată o aplicație de mobil complexă, care va fi pusă la dispoziția vizitatorului în forma nativă pentru sistemele de operare Android și iOS. Ea va apărea în curând, într-o primă etapă pe Google Play.
„Înainte de a fi lansată, rolul aplicaţiei a fost dezbătut în cadrul unor focus-grupuri organizate la Bucureşti şi Sibiu, la care au participat adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani. Aceştia au instalat aplicaţia pe smartphone-uri, au testat funcţionalitatea comenzilor, utilitatea informaţiilor şi au exprimat opinii legate de oportunitatea unui astfel de demers şi de importanţa continuării acestuia. Din opiniile lor a rezultat faptul că astfel de aplicaţii sunt în ton cu tehnologia actuală, din ce în ce mai populară, informaţiile fiind uşor de accesat de toată lumea interesată de muzeu, vizitatorii potenţiali ai muzeului având astfel posibilitatea planificării unui traseu personalizat, în funcţie de interes, de timpul alocat vizitei, de o temă anume. Aplicaţia va fi completată în anii următori cu toate monumentele din muzeu şi cu funcţii suplimentare”, spun reprezentanţii muzeului.
Muzeele au început să folosească din ce în ce mai mult tehnologia mobilă și digitală, pentru a crește calitatea experienței vizitatorului, pentru o mai mare interactivitate a publicului cu obiectele de patrimoniu și istoriile pe care acestea le încorp