Restaurantul Hotel Roman vă recomandă o reţetă delicioasă şi uşor de preparat.
Dovlecei cu mozarella
Ingrediente:
250 de grame dovlecei proaspeţi
100 de grame mozarella/caşcaval/parmezan/şvaiţer, în funcţie de preferinţe şi posibilităţi
1 ou
30 de grame de făină de grâu
150 de grame roşii proaspete sau sos de roşii
sare, piper, busuioc, usturoi, ardei iute- după gust şi preferinţe.
Mod de preparare
Se spală legumele, se taie rondele, fără a se curăţa de coajă, de dimensiuni egale, la fel şi brânza.
Se aşeză dovleceii, roşiile şi brânza, în straturi alternative, într-o tavă termorezistentă. Se condimentează după gust şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute, la temperatură ridicată.
Între timp, se bate oul împreună cu făina şi se condimentează din nou, după gustul fiecăruia. După cele 20 de minute, se scoate tava şi se adaugă amestecul de ou cu făină. Se introduce din nou la cuptor, până se face o crustă deasupra.
Se serveşte ca şi garnitură pentru fripturi, sau ca şi gustare caldă, într-un meniu alcătuit din mai multe preparate.
La Restaurantul Hotel Roman, acest fel de mâncare face parte din ceea ce se numeşte “Meniu Gourmet”, care este alcătuit din cinci feluri de mâncare – gustare rece, gustare caldă, supă, fel principal şi desert -, fiecare disponibil în trei variante şi se găseşte la un preţ de 50 de lei. “Este un meniu unic în oraş. Punem accentul pe calitatea mâncării şi nu pe cantitate. Oferim această diversitate de mâncare pentru a satisface preferinţele fiecăruia”, a declarat Oliver Pricop, directorul de marketing al Hotelului Roman.
Pentru gustarea rece, se poate alege dintre Pastă de pui fume pe avocado, Pastă de anghinare cu măsline sau Foie gras cu confit de ceapă. Pentru gustarea caldă, opţiunile sunt Vinete parmigiana, Dovlecei cu mozarella sau Vol