Lichiditatea din prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii a fost una redusă la Sibex. Evoluţia cotaţiilor nu a antrenat speculatorii, iar cei care totuşi au tranzacţionat, au preferat cantităţile mici. Ca urmare, la ora 16.45 numărul contractelor încheiate era de numai 289, cu o valoare de aproape 4 milioane lei.
Sectorul derivatelor pe indici era, după şapte ore de tranzacţionare, singurul în care se înregistra o activitate ceva mai intensă, datorită speculaţiilor pe valoarea indicelui Dow Jones. Derivatul cu simbolul DEDJIA_RON decembrie a atras, până la ora menţionată un total de 176 contracte. După ce a atins un nivel record miercuri, cotaţia a deschis pe un ton la fel de optimist şi joi, ajungând rapid la un maxim de 15.823 de puncte. După acest moment, cotaţia a început însă să coboare constant şi a intrat în teritoriu negativ imediat după deschiderea de la NYSE. Preţul nu a stat foarte mult timp pe "roşu", iar pariurile consemnate la 15 minute după deschiderea de pe Wall-Street indicau o creştere de 21 de puncte, la 15.798 puncte. Creşterile din prima parte a zilei au fost susţinute de piaţa futures americană, după ce Janet Yellen, care deţine funcţia de vicepreşedinte al FED, a declarat că are de gând să continuie aplicarea stimulentelor financiare. Cu toate acestea, se pare că optimismul nu este suficient de puternic, după ce raportul privind cererile de şomaj a indicat că mai mulţi americani decât se estimase au solicitat să primească indemnizaţie.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 40 pe scadenţa decembrie. Pentru aceasta, moneda unică pierdea teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,13% şi fiind estimată la 1,34450 USD, conform datelor de la ora 16.45. Pe plan extern, moneda comună s-a depreciat după ce creşterea economică din euro-regiune a încetinit în trimestrul al treilea din