Campania de (dez)informare privind avantajele rebranşării la sistemul centralizat a dat „roade“, în total, efectându-se 21 de racordări la reţeaua Tetkron.
S-a cheltuit o căruță de bani cu publicitatea pentru rebranșare, se cheltuie o mare parte din bugetul local pentru a subvenționa producția de energie termică de care beneficiază o foarte mică parte a populației Brașovului, se pompează milioane de euro într-o societate (Tetkron) care este falimentară, nu există soluții pentru debranșarea doar a rău-platnicilor, motiv pentru care, chiar dacă au facturile plătite la zi, mulți brașoveni racordați la Tetkron rămân fără apă caldă și încălzire.
Dar iată cu ce se laudă mai-marii de la Primărie: majoritatea celor care s-au racordat la reţeaua furnizorului de energie termică sunt agenţi economici, persoane juridice, iar în conformitate cu calculele făcute de conducerea societăţii spaţiile racordate echivalează cu 1.155 de apartamente, în ceea ce priveşte consumul de energie termică.
„Până acum, nu s-au rebranşat decât şase persoane fizice, însă, de exemplu, s-au legat la sistemul centralizat spaţii de birouri, galerii comerciale, săli de sport, ceea ce echivalează cu 622 de apartamente în ceea ce priveşte consumul de gigacalorii. Totodată, şi întregul complex studenţesc Memorandului a fost branşat la Tetkron, iar dacă însumăm toate spaţiile este echivalent cu 533 de apartamente”, mai spune viceprimarul Răzvan Popa. Acesta a precizat că reprezentanţii Tetkron au estimat că noile clădiri racordate vor consuma, în total, 5.900 de gigacalorii într-un an, astfel că la bugetul societăţii vor intra în plus 1,5 milioane de lei.
Totodată, în curs de rebranşare mai sunt şi patru unităţi şcolare, dar şi două scări de bloc, de câte 30 de apartamente, de pe B-dul Gării şi strada Hărmanului. „Din punctul meu de vedere, lucrurile au mers într-o direcţie bună şi es