Reporteri, mecanici, farmacişti, ingineri, preoţi, medici, artişti sau arhitecţi au putut fi „împrumutaţi” de cititori, elevi de gimnaziu, în cadrul bibliotecii vii cu meserii de la Liceul Teoretic Bartok Bela din Timişoara. „Cărţile”, profesionişti în diferite domenii, au dialogat cu micuţii cărora le-au prezentat povestea astfel încât să îi ajute să-şi aleagă drumul în viaţă. Ideea ingenioasă se va repeta în fiecare an, în luna aprilie, şi a avut loc în săptămâna „Să fii mai bun, să ştii mai multe”, eveniment desfăşurat în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene „Model de consiliere centrat pe Consilierea şi Educarea Carierei Elevilor”.
Mai mult, liceenii au avut posibilitatea să fie studenţi pentru o zi la câteva facultăţi din cadrul Universităţii de Vest şi ale Universităţii Bucureşti, unde au fost stimulaţi să cunoască realitatea vieţii studenţeşti prin participarea la seminarii, colocvii sau cursuri. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a afirmat, astăzi, că acest proiect s-a derulat pe o perioadă de trei ani în 50 de şcoli din judeţ. Printre rezultatele obţinute se numără formarea a peste o mie de profesori care să-i ajute pe elevi să-şi aleagă meseria potrivită, dar şi realizarea a 50 de cabinete de Consiliere şi Educarea Carierei dotate cu echipamente IT şi mobilier. Proiectul s-a desfăşurat în 100 de şcoli din judeţele Timiş şi Mehedinţi, valoarea acestuia fiind de aproape 18 milioane de lei.
Reporteri, mecanici, farmacişti, ingineri, preoţi, medici, artişti sau arhitecţi au putut fi „împrumutaţi” de cititori, elevi de gimnaziu, în cadrul bibliotecii vii cu meserii de la Liceul Teoretic Bartok Bela din Timişoara. „Cărţile”, profesionişti în diferite domenii, au dialogat cu micuţii cărora le-au prezentat povestea astfel încât să îi ajute să-şi aleagă drumul în viaţă. Ideea ingenioasă se va repeta în fiecare a