Conturile clubului din Tîrgu-Jiu au ajuns obiect de cercetări penale. Dar peisajul pierde din splendoare dacă vedem doar fotbalul din el
În bazinul CE Oltenia, Marin Condescu face figură de caras auriu care le îndeplineşte trei dorinţe politicienilor candidaţi în Gorj. Dacă vreţi rechini, rechini veritabili, cu dinţi rînduri-rînduri în cerul gurii, trebuie să-i căutaţi, de exemplu, la nivelul administraţiei Complexului Energetic.
Printre liderii de sindicat de tip românesc, Condescu are o particularitate: controlează un club de fotbal. În această calitate, este capabil să facă valuri, să schimbe, de pildă, cursul alegerilor la FRF. În această calitate, de şef în fotbal, este anchetat de DNA. Dar ar însemna să-l privăm de o parte însemnată a vieţii şi activităţii sale dacă am lua în considerare doar rolul lui Marin Condescu la Pandurii. Nu fotbalul îi dă greutate personajului. La fel ca pentru orice autoritate locală, formală sau informală, fotbalul reprezintă doar o pîrghie în plus.
Clarificările privind banii care intrau şi ieşeau din bugetul Pandurilor s-au lăsat mult aşteptate. Nu e niciodată prea tîrziu sau inoportun pentru ca adevărul să iasă la iveală. Dar adevărul despre finanţarea Pandurilor reprezintă, în acest caz, doar cireaşa. Tortul e CE Oltenia. Privatizarea Complexului e un angajament al Guvernului trecut în acordul cu FMI. Listarea la Bursă a fost programată pentru iulie 2014. Pînă atunci, conducerea pregăteşte o serie de măsuri nepopulare, cel puţin: tăieri din salarii şi concedieri masive.
Pentru ca rentabilizarea Complexului să meargă strună, fără şicane, administratorii au temperat energia combativă a sindicatelor. Printre altele, au aplicat metoda clasică de obţinere a păcii sociale: au închis robinetul. Conducerea CEO nu mai reţine direct de pe statul de plată contribuţia la sindicat. Presa locală scria, în august