Postul Crăciunului este prilej de purificare spirituală, dar de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală. Astăzi începe Postul Crăciunului, care se va încheia pe 24 decembrie, iar timp de 40 de zile, pot fi mâncate doar produse vegetale, fără carne şi produse lactate, cu excepţia dezlegărilor.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea recomandă vrâncenilor să fie atenţi la preparatele de post care abundă pe rafturile magazinelor, deoarece pot avea un efect negativ asupra sănătăţii. Ei recomandă să alegem mâncarea gătită în casă, fructele şi legumele „Produsele de post pot avea influenţe negative asupra organismului. Cei care ţin post trebuie să citească etichetele produselor, deoarece aceste alimente conţin acele E-uri concentrate în coloranţi, arome şi îndulcitori, care pot avea efect toxic asupra organismului. Mai exact, E20 roşu carmin cu efect toxic sau fosfaţii, nitriţii, cu efect toxic asupra funcţiei renale sau substanţele aromate, îndulcitorii chimici şi substanţele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pâine integrală, cartofi, orez, spanac, alune, mazăre, tofu, nuci şi migdale. Cel mai indicat în această perioadă este să se gătească în casă, pentru că doar aşa putem avea o alimentaţie sănătoasă, pe lângă purificarea spirituală”, recomandă specialiștii DSP.
Medicii mai atrag atenţia asupra faptului că gravidele şi copiii nu trebuie să ţină post: „nu este indicat să ţină post nici bolnavii cu sindrom nefrotic, cei cu afecţiuni cronice, cu cancer sau afecţiuni autoimune şi boli de colagen”. Aceştia spun că persoanele care se simt rău trebuie să întrerupă postul.
Postul Crăciunului este prilej de purificare spirituală, dar de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală. Astăzi începe P