Consiliul Judeţean Suceava, întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, a adoptat rectificarea bugetară prin alocarea de sume de bani localităţilor, din sume defalcate din impozitul pe venit şi TVA.
Suma pe care a primit-o judeţul Suceava este de 28,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei pentru plata ratei la creditul angajat cu garanţii guvernamentale pentru proiectul judeţean de utilităţi, 2,5 milioane de lei pentru bugetul propriu al CJ Suceava, iar restul de bani pentru echilibrarea bugetelor localităţilor.
Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a arătat că, în fapt, consilierii judeţeni stabilesc destinaţia banilor doar pentru 1,3 milioane de lei, în condiţiile în care arieratele actuale ale localităţilor din judeţ sunt de zece ori mai mari, de 13 milioane de lei. El a cerut conducerii CJ Suceava ca la şedinţa din luna decembrie să adopte o nouă rectificare bugetară prin care tuturor localităţilor să li se asigure finanţarea pentru funcţionare.
Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a arătat că anul 2013 a fost început cu arierate de 100 de milioane de lei şi s-a reuşit, cu eforturi, reducerea lor la 13 milioane de lei. Iar dacă vor exista primării cu dificultăţi financiare, în luna decembrie se vor aloca bani pentru ca toate localităţile să încheie anul în condiţii normale.
Preşedintele CJ Suceava a subliniat că în cazul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, care are arierate de aproximativ 7 milioane de lei ca urmare a sistării finanţării pârtiei de schi din Masivul Rarău, va trebui găsită o soluţie la nivel guvernamental.
Nechifor a arătat că finanţarea în continuare a investiţiei din Masivul Rarău se poate face în parteneriat public-privat şi că municipiul Câmpulung Moldovenesc a şi elaborat un studiu de marketing în acest sens. Problema rămâne plata lucrărilor de 7 milioane de lei executate anul trec