Ingrediente:
• 400 g iaurt simplu
• 5 ouă
• 5 linguri zahăr
• 300 g stafide
• coajă rasă de la o lămâie şi de la o portocală
• 1 pachete foi de plăcintă
• sare
• 3 linguri ulei pentru uns tavă şi foile de plăcintă
• zahăr pudră
Preparare:
Într un bol mare, se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul şi iaurtul, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie şi de portocală, apoi se adaugă sarea.
Se unge tava de aragaz cu ulei şi se pun patru foi de plăcintă unse cu ulei. Se toarnă o parte din compoziţie şi se presară stafidele. Repetaţi operaţiunea până se termină compoziţia. Se pun deasupra încă patru foi de plăcintă unse şi ele cu ulei.
Se introduce tavă la cuptor şi se coace la 180° C, timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor şi se acoperă cu un şervet de hârtie, peste care se pune şi un prosop de pânză. Se presară zahăr pudră şi se taie plăcinta în bucăţi pătrate. Se serveşte desertul rece sau cald, după preferinţă.
Ingrediente:
• 400 g iaurt simplu
• 5 ouă
• 5 linguri zahăr
• 300 g stafide
• coajă rasă de la o lămâie şi de la o portocală
• 1 pachete foi de plăcintă
• sare
• 3 linguri ulei pentru uns tavă şi foile de plăcintă
• zahăr pudră
Preparare:
Într un bol mare, se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul şi iaurtul, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie şi de portocală, apoi se adaugă sarea.
Se unge tava de aragaz cu ulei şi se pun patru foi de plăcintă unse cu ulei. Se toarnă o parte din compoziţie şi se presară stafidele. Repetaţi operaţiunea până se termină compoziţia. Se pun deasupra încă patru foi de plăcintă unse şi ele cu ulei.
Se introduce tavă la cuptor şi se coace la 180° C, timp de 40 de minute. Se scoate din cuptor şi